preuzeto:coolinarka.com
Sastojci
500 grama mlevenog mesa
1 manja glavica crnog luka
1 jaje
3 kasike zobenih mekinja (ili neka druga LCHF zamena)
1 puna kasika senfa (bez secera)
80 - 100 grama naseckane dimljene slanine / pancete
sol, biber, beli luk u prahu
suvo persunovo lisce
100 grama tvrdog sira
po zelji nekoliko sirih kriski suvih kobasica
1 manji koren celera
300 ml tekuce slatke pavlake / vrhnja za kolace
malo maslinovog ulja
Priprema
Koren celera oguliti, oprati i iseci na manje kriske.
U posudi pomesati sitno naseckan crni luk, naseckanu slaninu, mleveno meso, 1 jaje, senf, 3 kasike zobenih mekinja, beli luk u prahu, sol po okusu, biber i persunovo lisce. Zamesiti smesu.
Smesu rasporediti po pek papiru ili al. foliji na duzinu srednje velicine tepsije. Preko smese sloziti po zelji 1 red tanko secenih sirih kobasica (npr. kulenova seka) i gore rasporediti ribani sir. Urolati smesu i prebaciti u nauljenu tepsiju. Preko smese sipati malo maslinovog ulja i pomocu cetkice ili ruke nauljiti mesni rolat.
Naseceni celer posoliti i posuti belim lukom u prahu. Rasporediti oko mesnog rolata. Samo preko celera sipati tekucu slatku pavlaku. Tepsiju prekriti aluminijskom folijom i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni. Nakon pola sata promesati celer. Peci 50-60 min. pod folijom, a onda skinuti foliju i ostaviti 10 min. da se zapece. Proveriti viljuskom da li je celer pecen.
preuzeto:coolinarka.com
Primjedbe
Objavi komentar