okruglo punjeno pecivo

preuzeto:kuvajmo-blogovski.com

punjeno pecivo,tijesto,tako mekane teksture,mirisno i jako primamljivo..punjena peciva,možete brzo i lako pripremiti,za veća okupljanja,za dječije rođendane,možete ponijeti na putovanje i sl.

Sastojci  10 osoba

sastojci za mirisno tijesto
500g. glatkog brašna Podravka + za radnu površinu
125g. margarina /maslaca
100ml. tekućeg jogurta
100ml. običnog mlijeka
1 cijelo jaje
1 vrećica kvasca instant Dolcela
1 žličica soli ili (po potrebi)-ovisi koju vrstu nadjeva koristite
1 žličica šećera ( kristal)
sastojci za nadjev-punjenje
po želji i vašem ukusu;dimljeno meso,kobasice,pirjane gljive,šunka,sir i sl.

za premaz

1 žutanjak

Priprema

priprema mirisnog tijesta
od 500g. brašna,odvojite pola-250g. dodajte šećer,sol, i maslac(koji mora biti sobne temperature,kao i svi ostali sastojci koje koristite u receptu),dodajte mlako mlijeko, i kvasac i sve dobro sjedinite.
u smjesu zatim dodajte jogurt,jedno jaje  i uz postepeno dodavanje preostalog brašna-250g. umijesite tijesto koje se ne lijepi za ruke. ostavite tijesto 15 minuta na toplom mjestu.

u međuvremenu vi pripremite nadjev-punjenje,sitno isjeckati ili naribati sve što želite,a žumanjak umutite za premaz peciva,prije pečenja.od nadošlog tijesta pravite kuglice veličine mandarine i slažite ih u pleh,ja sam peciva-pekla u kalupićima za kuglof,a mogu i muufine,vi možete u običnom plehu,samo obložite papirom za pečenje.

na svakoj loptici prstom utisnite po sredini da se dobije rupica,loptice premažite umućenim žumanjkom,pa u svaku rupicu stavite nadjev i dobro ga utisnite
ostaviti tijesto još 15 minuta da nadolazi.

zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva i peći pecivo do rumene boje(10-15 minuta).
Posluživanje

ovo jednostavno,mekano,mirisno pecivo poslužite toplo,za doručak ili večeru uz čašu jogurta ili kiselog mlijeka..dobar tek!

preuzeto:coolinarka.com


Primjedbe