preuzeto:http://zlicomivilicom.blogspot.nl
Sastojci 3 osobe
za umak
500g šparoga
180g pancete
15 tak otprilike pomidorina
1 kapula
2-3 zrna češnjaka
šećera na vrh žličice
svježe sjeckani bosiljak
1dcl bijelog vina
po potrebi sol, papar
i još
250g pakovanje svježe tjestenine punjene mozzarelom riccottom rajčicom
Priprema
Odrežite tvrdi dio, šparoge, operite ih od eventualnih nečistoća pa prokuhajte u posoljenoj kipućoj vodi tri do pet minuta ovisno o debljini.Procijedite i ostavite sa strane.
Na ulju prodinstajte kapulu , dok ne omekani ,dodajte sjeckani češnjak i na kockice narezanu pancetu .
Pomidorine operite , stavite da naprave ključ -dva u kipućoj vodi u koju ste ubacili par zna češnjaka. Ovo ukoliko ne volite kožicu na pomama, ukoliko vam ne smeta preskočite ovaj dio, Kupovne pome ja uvijek ogulim . Umjesto naravno možete koristiti i pelate iz konzerve-
Kad ste ih ogulili ubacite na dinstanu kapulu i smanjite vatru pustite ih da naprave šug.
Dodajte malo šećera, po želji sol ,papar, sjeckani bosiljak polijte malo bijelim vinom i pustite da lagano krčka.
Pred kraj usitnite štapnim mikserom.
Tjesteninu skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi ,nama je bilo dovoljno ovo jedno pakovanje za nas troje a vi dozirajte prema potrebi.
Ohlađene, prokuhane šparoge narežite na komadiće otprilike veličine zalogaja.
Ocjeđenu tjesteninu dodajte u šugo ,ubacite šparoge i poslužite.
Posluživanje
Dobar tek!
preuzeto:coolinarka.com
Primjedbe
Objavi komentar