umaku od rajčice i šparoga

preuzeto:http://zlicomivilicom.blogspot.nl

Sastojci  3 osobe

za umak
500g šparoga
180g pancete
15 tak otprilike pomidorina
1 kapula
2-3 zrna češnjaka
šećera na vrh žličice
svježe sjeckani bosiljak
1dcl bijelog vina
po potrebi sol, papar
i još
250g pakovanje svježe tjestenine punjene mozzarelom riccottom rajčicom

Priprema

Odrežite tvrdi dio, šparoge, operite ih od eventualnih nečistoća pa  prokuhajte u posoljenoj kipućoj vodi  tri do pet minuta ovisno o debljini.Procijedite i ostavite sa strane.
Na ulju   prodinstajte kapulu ,  dok ne omekani ,dodajte  sjeckani češnjak  i na kockice narezanu pancetu .

Pomidorine operite , stavite da naprave ključ -dva u kipućoj vodi u koju ste ubacili par zna češnjaka. Ovo ukoliko ne volite kožicu na pomama,  ukoliko vam ne smeta preskočite ovaj dio,  Kupovne pome ja uvijek  ogulim . Umjesto naravno možete koristiti i pelate iz konzerve-
Kad ste ih ogulili ubacite na dinstanu kapulu i smanjite vatru pustite ih da naprave  šug.

Dodajte  malo šećera, po želji sol ,papar, sjeckani bosiljak polijte  malo bijelim vinom i pustite da lagano krčka.

Pred kraj usitnite štapnim mikserom.

Tjesteninu skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi ,nama je bilo dovoljno ovo jedno pakovanje za nas troje a vi dozirajte prema potrebi.

Ohlađene, prokuhane šparoge narežite na komadiće otprilike   veličine zalogaja.

Ocjeđenu tjesteninu dodajte u šugo ,ubacite šparoge i poslužite.

Posluživanje
Dobar tek!

preuzeto:coolinarka.com

Primjedbe