Puretina s heljdom i povrćem

preuzeto:pinterest.com/pin/401101910536376747/

Sastojci  1 osoba

100g purećih prsa (ili pilećih)
1 tikvica
1 mrkva
30g heljde
malo đumbira
sol
jogurt (po želji)

Priprema

Puretinu narezati na kockice i staviti na zagrijanu tavu. Kada pobijeli okrenuti na drugu stranu, zatim dodati vode i sve zajedno kuhati u tavui 15ak minuta.

(Možete i pržiti meso, ja radije ovako)
Tikvicu oprati i prerezati uzduž, dobiju se dvije polovice - svaku polovica narezati na ploškice.
Mrkvu oprati i očistiti zatim isto tako narezati na tanke ploškice. Staviti sve zajedno u zdjelu i posoliti te začiniti sa đumbirom.

Heljdu isprati i staviti u hladnu vodu. Omjer heljde i vode je 1:2. Vodu posoliti. Kada voda provre smanjiti na najmanje i poklopiti te tako kuhati 15 minuta.

* (ako želite na kraju kad heljda upije vodu možete staviti malo maslaca u sredinu da se rastopi)
Tikvice i mrkvu popržiti na malo ulja dok tikvice ne omekšaju.

U tavu s mesom gdje je voda isparila dodati kuhanu heljdu, vjerojatno je ostalo malo vode u posudi s heljdom (malo ili više ovisno u koliko ste vode stavili kuhati) pomiješati s mesom dok voda ne ispari. Dodati omekšane tikvice i mrkvu i malo miješati da se okusi prožmu.

Posluživanje

Umjesto puretine možete naravno koristiti piletinu.
Ovo mi je jedan od najdražih jela jer je ukusno, đumbir da odličan okus svemu zajedno, zdravo je i brzo se pripremu :)

Po želji dodati jogurta koji meni osobno super ide uz ovo

preuzeto:coolinarka.com



Primjedbe