Riba na roštilju s rajčicom i lukom

preuyeto:http://dobartek.spar.hr

Orada ili brancin na roštilju kulinarski je užitak, a uz mini rajčice, maslinovo ulje i limunovu koricu biti će to pravi mediteranski doživljaj.

astojci  4 osobe

4 veće orade ili brancina (oko 400 g komad)
1 Vegeta Grill češnjak 30 g
400 g mini rajčica
100 g luka
4 mlada luka
3 češnja češnjaka
75 ml maslinovog ulja
2 žličice naribane limunove korice
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Priprema

Ribe očistite, operite, posušite papirnatim ubrusom i dobro natrljajte iznutra i izvana Vegetom grill češnjak. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.

Na dobro zagrijan i maslinovim uljem premazani roštilj stavite ribu, pa je ovisno o veličini pecite sa svake strane 5-8minuta.

Ribu izvadite na tanjur sa strane i ostavite na toplom.

Na istu ploču roštilja stavite luk narezan na ploške i mini rajčice, popecite dok ne omekšaju i dobiju lijepu boju.

Dodajte na tanje ploške narezani mladi luk, još kratko popecite, pa povrće rasporedite po ribi.
Posluživanje

Pospite grubo mljevenim paprom, protisnutim češnjakom, naribanom limunovom koricom i prelijte preostalim maslinovim uljem. Poslužite.

Savjet

Ribu treba dobro osušiti prije stavljanja na roštilj, a tijekom pečenja se više puta premazuje grančicom ružmarina umočenom u maslinovo ulje što će joj dati sočnost i odličan okus.

preuzeto:coolinarka.com

Primjedbe