preuzeto:dobartek.spar.hr
Sastojci 4 osobe
500 g fileta bijele ribe (oslića)
1 žlica Vegete Mediteran
2 žlice maslinova ulja
1 kg krumpira
sol
100 g maslaca
oko 600 ml mlijeka
1 Vegeta Maestro list lovora
1 žličica Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
1 glavica luka
40 g Glatkog brašna Podravka
100 g dimljenog lososa
150 g cherry rajčica
50 g Zelenih maslina otkoštićenih Podravka
1 Sardina u biljnom ulju Eva (115 g)
Priprema
Mlijeko stavite kuhati zajedno s lovorovim listom, paprom, lukom i malo soli. Kuhajte oko 5 minuta da se mlijeko aromatizira.
Na preostalom maslacu popržite brašno da ostane svijetle boje te ga zatim lagano podlijevajte aromatiziranim mlijekom. Kuhajte dok se umak ne zgusne na laganoj vatri.
U vatrostalnu posudu za pečenje na dno posložite ribu, po njoj narezani losos, prerezane rajčice, masline i sardine. Prelijte pripremljenim umakom te po njemu posložite pripremljeni krumpir.
Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 30 minuta dok tako pripremljeno jelo ne dobije lijepu boju.
Posluživanje
Riblju pitu poslužite uz zelenu salatu.
Savjet
Pitu pustite da se malo ohladi (10 minuta) prije posluživanja.
preuzeto:coolinarka.com
Primjedbe
Objavi komentar