Strawberry & Cream Chocolate Cups

preuzeto:yammiesnoshery.com

Jako ukusne cokoladne kosarice punjene sa fenomenalnom kremom i sjecenim jagodama...

Sastojci

1 salica 250ml.
350gr. cokolade za kuhanje

KREMA:

60gr. krem sira
1/2 salice kiselog vrhnja
50 gr. sećera ( kristal)
2 zlice skrobnog brasna
1.5 salica mlijeka
2 zumanjka
1.5 zlicica vanille extract
1-2 salice sjecenih jagoda
Istopite kuhinjsku cokoladu i mikrovalnoj ili na peci..
.
U srednje velicine  alu folij  muffin korpice namijenjene  za cokoladne kosarice sipajte punu zlicu istopljene cokolade i sa cetkicom razmazite njezno po korpicama svuda okolo...uradite svih 12 korpica,stavite u pleh i ostavite u fridz...

Poslije samo odgulite papir...veoma brzo se odljepljuju...

KREMA:

 U maloj zdjeli miksajte krem sir...u to dodajte kiselo vrhnje i dobro izmiksajte....ostavite sa strane...
U malu  serpicu dodajte secer,skrbono brasno,mlijeko i dva zumanjka...kuhajte sve zajedno na srednjoj tempi dok ne prokljuca i dok ne postane gusta krema...smanjite temperaturu i kuhajte naknadno jos 2-3 minute neprestano mijesajuci...

Sklonite sa vatre zatim dodajte vanillu extract i smjesu krem sira i kiselog vrhnja..
.
Filujte cokoladne korpice sa kremom a zatim stavite na kremu par komadica sjecenih jagoda..

Posluživanje

Pogledajte,mislim da i kod nas ima specijalne muffin korpice za ove cokoladne kosarice...imate od 

alu folije svih velicina...

preuzeto:coolinarka.com


Primjedbe