preuzeto:http://jedinstveni-recepti.blogspot.ba
Sastojci
1 l mlijeka
10 kašika šećera
1 vanilin šećer Dolcela
12 kašika pšeničnog grisa Podravka
2 kašike kakao praha
i još:
oko 400 g očišćene mrkve
6 kašika šećera
1 vanilin šećer Dolcela
200 ml vode
3 kašike Gussnela Dolcela (gustina)
Priprema
Očišćenu mrkvu narezati i kuhati, da omekša. Kada je mrkva kuhana, procijediti i propasirati štapnim mikserom.
Posebno prokuhati mlijeko. Dodati šećer, vanilin šećer i griz. Neprestano miješati, da krem dobije potrebnu gustinu. Podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati kakao prah, a u drugi možete dodati ribanu koricu limuna (ja nisam)! U pleh sipati tamni dio, pa preko tamnog - svijetli dio kreme.
U pire od mrkve dodati šećer, vanilin šećer i vodu. Kuhati par minuta. Dodati gustin, pomiješan sa malo tople vode. Kratko kuhati, pa sipati preko griz kreme. Dobro ohladiti, pa rezati na parčad.
Dekorisati po želji!
preuzeto:coolinarka.com
Primjedbe
Objavi komentar