preuzeto:toprecepty.cz
Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.
Sastojci 4 osobe
500 g ricotta sira
½ žličice Vegeta Maestro origana
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema
Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.
Posluživanje
Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.
Savjet
Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu
preuzeto:coolinarka.com
Primjedbe
Objavi komentar