Zapečena ricotta

preuzeto:toprecepty.cz

Mliječni proizvod na bazi sirutke, specifičan za susjednu Italiju, nije ni slutio da će zbog svoje osvježavajuće, kremaste strukture, blagog ukusa i niske kaloričnosti postati neizbježnim dijelom naše ljetne prehrane. Origano i timijan, maslinovo ulje te još pokoji sastojak, zapečenoj ricotti dat će neodoljiv okus.

Sastojci  4 osobe

500 g ricotta sira
½ žličice Vegeta Maestro origana
½ žličice suhog timijana
1 žličica Vegete pikant
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema

Na nauljenu tepsiju istresite ricotta sir (neka ostane u obliku kalupa), pospite začinima, Vegetom pikant i pokapajte maslinovim uljem.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta dok sir ne postane zlatne boje.
Pečeni sir prelijte ostatkom maslinova ulja.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu od rajčica.

Savjet
Ukoliko u sezoni koristite svježe začine (origano i timijan) udvostručite njihovu količinu

preuzeto:coolinarka.com

Primjedbe