preuzeto:smazime.com
Sastojci:
– 500 g brašna
– 250 g meda
– 5 g sode bikarbone
– 300 g šećera
– 6 zrna učanih karanfilića
– 2 kašike cimeta
– 2 jaja
– 80 g margarina
– 5 belanaca
– 3,5 dl vode
– 500 g šećera u prahu
– 1/2 limuna
– 50 g badema
– 3 kašike ulja
Priprema:
1.U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno, sodu bikarbonu, 120 g šećera, med, cimet, karanfiliće, jaja i margarin omekšao na sobnoj temperaturi.
2.Od pripremljenih sastojaka ručno umesiti glatko testo i razvući oklagijom na debljinu od 1 cm
3.Tepsiju nauljiti i posuti brašnom, pa u nju položiti razvučeno testo i peći u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne porumeni.
4.Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a potom je samleti u mašini za mlevenje.
5.U mlevenu koru dodati 3,5 dl vode i 180 g šećera pa dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
6.Od pripremljene mase oblikovati kuglice prečnika 3 cm.
7.Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati šećer u prahu i mutiti sve vreme. Na kraju dodati sok 1/2 limuna i mutiti još minut.
8.Kuglice umakati u pripremljen šam od belanaca i ostaviti da se prosuše. Isti postupak ponoviti još jednom.
9.Od badema napraviti uši, a kada se mišići potpuno osuše nacrtati im oči nos i brkove.
preuzeto:smazime.com
Primjedbe
Objavi komentar