Beli misici

preuzeto:smazime.com

Sastojci:

– 500 g brašna
– 250 g meda
– 5 g sode bikarbone
– 300 g šećera
– 6 zrna učanih karanfilića
– 2 kašike cimeta
– 2 jaja
– 80 g margarina
– 5 belanaca
– 3,5 dl vode
– 500 g šećera u prahu
– 1/2 limuna
– 50 g badema
– 3 kašike ulja

Priprema:

1.U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno, sodu bikarbonu, 120 g šećera, med, cimet, karanfiliće, jaja i margarin omekšao na sobnoj temperaturi.

2.Od pripremljenih sastojaka ručno umesiti glatko testo i razvući oklagijom na debljinu od 1 cm
3.Tepsiju nauljiti i posuti brašnom, pa u nju položiti razvučeno testo i peći u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne porumeni.

4.Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a potom je samleti u mašini za mlevenje.

5.U mlevenu koru dodati 3,5 dl vode i 180 g šećera pa dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.

6.Od pripremljene mase oblikovati kuglice prečnika 3 cm.

7.Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati šećer u prahu i mutiti sve vreme. Na kraju dodati sok 1/2 limuna i mutiti još minut.

8.Kuglice umakati u pripremljen šam od belanaca i ostaviti da se prosuše. Isti postupak ponoviti još jednom.

9.Od badema napraviti uši, a kada se mišići potpuno osuše nacrtati im oči nos i brkove.

preuzeto:smazime.com

Primjedbe