Čokoladne kup tortice jednostavno mm

preuzeto:http://smazime.com

Sastojci:

– 300 g čokolade za kuvanje
– 130 g bele čokolade
– 400 g pudinga od vanile
– 50 g putera
– 300 ml slatke pavlake

Priprema:

1.Čokoladu za kuvanje topiti na pari. Kalupe obložiti najlonskom folijom. Kuvarskom četkom kalupe premazati rastopljenom čokoladom. Kalupi trba da budu izvađeni iz frižidera kako bi se čokolada stvrdnula. Potom kalupe ređati na činiju. Činiju treba staviti u frižider da se čokolada stegne.

2.U međuvremenu na pari topiti puter, a potom i belu čokoladu. Slatku pavlaku mutiti mikserom dok šlag ne postane dovoljno gust. Dodati prethodno skuvan puding i mešati kašikom dok se ne sjedine. Potom u sud dodati rastopljenu i ohlađenu belu čokoladu.

3.Kalupe sa stegnutom čokoladom izvaditi iz frižidera. Kuvarskom četkom mazati novi sloj rastopljene čokolade za kuvanje, pa ih vratiti u zamrzivač. Kada se ponovo izvade iz zamrzivača, omotati foliju i skinuti kalupe i čokoladne korpice staviti u frižider da se još malo stegnu.

4.Prethodno napravljenim filom puniti kuvarski špric. Pomoću šprica puniti čokoladne korpice. Svaku napunjenu korpicu ukrasiti žele bombonama u obliku kupine.

preuzeto:http://smazime.com

Primjedbe