Djevojacka suza

preuzeto:smazime.com

Sastojci:

Za patišpanj:
– 6 jaja
– 6 kašika šećera
– 6 kašika brašna
– pola kesice praška za pecivo
– 1 kašika kakaoa

Za fil:
– 500 ml mleka
– 2 kesice praška za puding od vanile
– 5 kašika šećera
– 250 g putera
– 250 g šećera u prahu
– 100 g kokosovog brašna
– 200 g žele bombona
– 300 ml slatke pavlake
Priprema:

Fil:

1.U šerpu na šporetu sipati veći deo pripremljenog mleka i dodati 5 kašika šećera. U preostalo mleko dodati prašak za puding i promešati. Neprekidno mešajući, žicom za mućenje, u provrelo mleko sipati razmekšan puding. Kada puding dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa šporeta. U sud za mućenje mikserom mutiti puter i šećer u prahu, dok puter ne postane penast. Dodati ohlađeni puding, sitno isečene žele bombone, kokosovo brašno i mutiti mikserom dok se fil ne sjedini.

Patišpanj:

1.U sud, mikserom mutiti jaja i 6 kašika šećera dok se šećer ne rastopi. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakao i mešati varjačom dok se ne dobije homogena smesa. Preručiti testo u tepsiju obloženu kuvarskim papirom. Peći 15 minuta na 200°C.

2.Ohlađen patišpanj premazati filom tako da na sredini patišpanja nanesemo veću količinu fila. 

Pomoću papira uviti patišpanj u rolat. Slatku pavlaku mikserom umutiti  u čvrst šlag. Napuniti kuvarski špric i ukrasiti celu površinu rolata. Na šlag naneti krupno izrendanu čokoladu.

preuzeto:smazime.com

Primjedbe