preuzeto:FOTO: THINKSTOCK
Sa voćem na vrhu...
Za smesu:
600 grama šećera
30 grama (tri kesice) želatina
300 ml vode
jedan ekstrakt od banane.
Za preliv:
150 grama čokolade
malo putera
malo ulja
Priprema
600 grama šećera kuvati sa 200 ml vode dok se šećer ne istopi (oko pet minuta).
U 100 ml vode istresti tri kesice želatina.
Kada se šećer istopi taj sirup nasuti u plastičnu posudu i dodati natopljeni želatin.
Tu smesu mutiti najmanje 15 minuta, dok ne postane gusta. U to dodati ekstrat od banane i jos malo promešati (mogu se dodati i dva ekstrata, ukoliko želite jači ukus banane).
Smesu razliti u uljem podmazan pleh.
Kada se ohladi, iseći na kocke i preliti topljenom čokoladom. Kolač se može preliti i prie sječenja, ali ako ga prvo isečete pa prelijete čokoladom onda će biti preliven sa svih strana.
I na kraju, stavite koju voćku po želji za potpuni osvežavajući ukus.
preuzeto:prva.rs/zivot/kuhinjica
Primjedbe
Objavi komentar