preuzeto:coolinarka.com
Sastojci:
– 250 g brašna
– 170 g putera
– 1 vanil šećer
– 6 kašika vode
– 1 kg jabuka
– 1 limun
– 4 kašike šećera
– 3 kašike gustina
– 100 g suvog grožđa
– pola kesice cimeta
– 2 kašike marmelade od kajsija
Priprrema:
1.U dubok sud stavimo brašno i puter. Ignječimo puter viljuškom, dodamo vodu i rukom zamesimo testo. Podelimo testo na dva jednaka dela. Prvi deo stavimo u kalup i rukom pritisnemo da prekrijemo dno kalupa. Izbockamo testo.
2.Jabuke oljuštimo isečemo na kocke i stavimo u dubok sud. Prelijemo limunovim sokom. Dodamo uvo grožđe, šećer, vanilin šećer, cimet i gustin. Ovaj fil nanesemo na testo u kalupu. Od preostalog testa razvučemo koru i stavimo na fil. Pečemo 30 minuta na 170°C.
3.Pitu premažemo marmeladom isečemo na parčad i poprskamo šećerom u prahu
preuzeto:smazime.com
Primjedbe
Objavi komentar