preuzeto:http://smazime.com
Sastojci:
– 400 g brašna
– 200 g margarina
– 350 g šećera
– 50 g kakao praha
– 6 jaja
– 250 g čokolade
– 1 dl ulja
Priprema:
Keks:
1.U dubljoj posudi staviti brašno, margarin, 100 g šećera, kakao, 1 celo jaje i 1 žumance. Sve sastojke umesiti da se dobije glatko testo, pa ga staviti u frižider da odstoji najmanje dva sata.
2.Hladno testo razvući oklagijom, pa okruglom modlom prečnika 6 cm vaditi krugove debljine 0,5 cm. Ređati ih u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći u rerni zagrejanoj na 200°C 15 – 20 minuta dok ne porumene.
Fil:
1.Umutiti 5 belanaca pa postepeno dodavati 125 g šećera. Drugu polovinu šećera (125g) ušpinovati sa malo vode, pa postepeno sjediniti sa umućenim belancima da se dobije čvrst fil.
Čokoladna glazura: Čokoladu otopiti sa 1 dl ulja.
Finalni postupak:
1.Špric sa okruglim nastavkom napuniti filom, pa istisnuti manju količinu na svaki komad prethodno pečenog keksa. Filovan keks staviti u frižider da se stegne, pa ga umakati u čokoladnu glazuru.
2.Gotove indijanere pre služenja ostaviti da malo odstoje u frižideru.
preuzeto:http://smazime.com
Primjedbe
Objavi komentar