Kolač od bresaka

preuzeto:http://smazime.com

Sastojci:

Kolac od bresaka
Kolač od bresaka
Za koru:
– 3 jajeta
– 3 kašike brašna
– 1/2 praška za pecivo
– 3 kašike šećera

Fil I:
– 3 dl soka od kompota od bresaka
– 2 dl vode
– 1 vanil šećer
– 2 pudinga od vanile
– 2 kašike šećera

Fil II:
– 3 dl slatke pavlake
– 1 kesica želatina u prahu
– 600 g bresaka iz kompota
– 100 g šećera u prahu

Priprema:

Kora:
1.Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca i šećer, pa dodati sneg od belanaca, brašno prašak za pecivo i polako promešati varjačom. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenju smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C, 15 minuta.

Fil I:
1.U odgovarajućoj posudi sjediniti sok od kompota, vanil šećer i 1 dl vode i šećer, pa kuvati dok ne proključa. Posebno umutiti prašak za puding od vanile sa 1 dl vode , pa sipati u ključalu tečnost pa kuvati uz neprestalno mešanje da se fil zgusne.

Fil II:
1.Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Breskve ocediti i sitno iseckati. Slatku pavlaku umutiti u čvst šlag, zatim postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi. U umućen šlag dodati želatin i breskve pa polako promešati varjačom.

Finalni postupak:
1.Ohlađenu koru preliti sa vrelim filom I i ostaviti da se stegne. Zatim naneti fil II, poravnati ga i staviti u frižider da se ohladi.

preuzeto:http://smazime.com


Primjedbe