Mirisna panakota

preuzeto:http://gastro.24sata.hr

Sastojci:

– 1 l punomasne slatke pavlake
– 12 kašika šećera
– 2 kašike želatina u prahu
– 3 kašike vode
– 2 kore za oblande
Za preliv:
– 200 g mlečne čokolade
– 30 g maslaca
– 200 g malina

Priprema:

1.U šerpu sipati slatku pavlaku, pet kašika šećera i rastoplje
n želatin. Dobro izmešati i zagrejavati na tihoj vatri da se želatin i šećer istope. Skinuti sa vatre i ostaviti sa strane.

2.U manju šerpu staviti sedam kašika šećera i tri kašike vode i kuvati na laganoj vatri da šećer dobije zlatastu boju. Ne mešati već samo povremenoprotresti šerpu.

3.Listove oblandi iseći prema veličini kalupa na kome se skidaju stranice. Staviti jedan na drugi, 

preliti ih istopljenim šećerom, a preko naliti masu od pavlake i ohladiti u frižider. Pre služenja preliti istopljenom čokoladom i obilno posuti svežim malinama

preuzeto:smazime.com

Primjedbe