preuzeto:zdravljeljepotahrana.com
Sastojci:
– 100 g mlevenih lešnika
– 150 g čokolade
– 160 g margarina
– 150 g šećera u prahu
– 450 g keksa
– 3 jaja
– 50 ml konjaka
– 150 ml mleka
Priprema:
1.Rastopiti margarin na pari. Dodati čokoladu izlomljenu na kocke. Kada se rastope skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohlade. Polupati jaja, odvojiti belanca od žumanaca. Žumanca dodati u sud sa margarinom i čokoladom. Dodati i mlevene lešnike. Sjediniti sastojke. Mikserom mutiti belanca i dodati šećer u prahu. Kada se sjedine, dodati u sud sa žumancima. Dodati konjak i promešati.
2.Činiju obložiti najlonskom folijom. Svaki keks potopiti u mleko i staviti na činiju, a na keks naneti fil. Ređati novi red keksa natopljenih u mleko i prefilovati. Ponovo ređati keks. Činiju staviti u zamrzivač da se kolač stegne. Prevrnuti činiju na radnu površinu, odstraniti foliju i iseći kolač na parčad. Servirati i ukrasiti lopticom šlaga na koju staviti smrznute ribizle..
preuzeto:smazime.com
Primjedbe
Objavi komentar