preuzeto:FOTO: THINKSTOCK
Sastojci
1/3 šolje ulja
1/4 šolje meda
1/4 šolje soja sosa
1/4 šolje senfa
1/4 šolje soka od limuna
4 česnja belog luka,zgnječenog
12 komada pilećih krila
Priprema
Za marinadu sve sastojke osim krila staviti u nemetalnu činiju i sjediniti.
Krilca očistiti i iskidati na komade.
vrh krila možete da ostavite ili da slkinete, po želji.
Piletinu stavite u marinadu, dobro izmešajte i ostaviti nekoliko sati u frižideru ili jos bolje, ostaviti preko noci.
Povremeno promešati.
Zagrijati rernu na 200 stepeni.
Tepsiju u kojoj ćete peći obložite aluminijskom folijom, pa stavite rešetku.
Na rešetku slagati marinirana krilca i pecite oko 45 minuta.
Svakih 15 minuta krilca okrenuti i premazivati marinadom.
Prijatno
preuzeto:veronina mala kuhnja.com
preuzeto:coolinarka.com
Primjedbe
Objavi komentar