preuyeto:stvarukusa.rs
Sastojci:
– 500 g kora za pitu
– 200 g mlevenih oraha
– 1 limun
– 1 kg belog grožđa
– 2 jaja
– 200 g šećera
– 1 kafena kašika cimeta
– 1 vanilin šećer
– 200 ml ulja
– preliv od grožđa
Priprema:
1.Tepsiju za pečenje obložiti aluminijumskom folijom. Skloniti ručke i zrna grožđa staviti u tepsiju.
Poprskati sa 150 g šećera. Peći 30 minuta na 220°C. Izvaditi tepsiju iz rerne, rešetkastom kašikom
izvaditi grožđe i staviti u dublji sud. U sud dodati mlevene orahe, 50 g šećera, 100 ml ulja, vanilin
šećer i cimet. Dodati sitno narendanu koru limuna. Polupati jaja i izmutiti viljuškom. Potom jaja dodati u sud i sjediniti sastojke kašikom.
2.U tepsiju za pečenje staviti dve kore. Na njih naneti fil. Ponovo naneti dve kore i filovati. Ponoviti postupak dok se ne potroše kore i fil. Ređanje završiti sa dve kore. Seći pitu na parčad i poprskati
preostalim uljem. Peći 25 minuta na 180°C. Servirati pitu i preliti sa prelivom od grožđa.
preuzeto:smazime.com
Primjedbe
Objavi komentar