Sarlotka

preuzeto:smazime.com

Sastojci:

– 1,5 čaša brašna
– 7 kašika putera
– 1 jaje
– 4 kašike šećera
– 1 mala kašika praška za pecivo
– 2 kesice praška za puding od vanile
– 500 ml slatke pavlake
– 2 jabuke
– 1 mala kašika cimeta

Priprema:

1.U sud za mućenje staviti brašno, puter, šećer, prašak za pecivo, jaje i mutiti mikserom mešalicom za testo. Testo premesiti rukom i staviti u nauljeni okrugli kalup. U šerpu na šporetu sipati veći deo pripremljene slatke pavlake. U preostalu pavlaku dodati prašak za puding i promešati. Neprekidno mešajući u šerpu dodati razmekšan puding. Kada puding dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa šporeta.

2.Jabuke oljuštiti i iseći na kocke. Parčad jabuka rasporediti po kori u kalupu. Naneti cimet i pomoću kašike naneti topao puding. Peći 70 minuta na 180°C. Na ispečen kolač pomoću cediljke, naneti šećer u prahu.

preuzeto:smazime.com

Primjedbe