Škripava zlevka

preuzeto:babicinikolaci.com.hr

Sastojci

Prhko tijesto: 30 dag brašna
                    1 puna žlica bučinog brašna
                    25 dag margarina
                    1 žumanjak
                    3 žlice šećera
                    3 žlice mlijeka
                    malo domaće rakije
Nadjev:  4 cijela jaja
             2 dl šećera
             2 dl ulja
             prstohvat soli
             2 vanilin šećera
             1 prašak za pecivo
             3 dl kukuruznog brašna
             3 dl oštrog brašna
             1 jogurt
             1 vrhnje
             6 dag kosanih bučinih koštica
             15 dag svježeg sira
             4 žlice slatkog kukuruza
             naribana korica limuna

Priprema

Umijesiti prhko tijesto, staviti da stoji na hladnom mjestu 1 sat. Tijesto podijeliti u dva dijela (jedan veći i jedan manji). Od većeg dijela tijesta napraviti podlogu za dno kalupa i napola ispeći.  Za nadjev

izmiješati sve sastojke i izliti na pečeno tijesto. Od manjeg dijela napraviti dugačku traku i obložiti stranice kalupa, staviti nadjev i ukrasiti bučinim košticama. Peći na 170°C 50 minuta.

preuzeto:babicinikolaci.com.hr

Primjedbe