preuzeto:babicinikolaci.com.hr
Sastojci
Prhko tijesto: 30 dag brašna
1 puna žlica bučinog brašna
25 dag margarina
1 žumanjak
3 žlice šećera
3 žlice mlijeka
malo domaće rakije
Nadjev: 4 cijela jaja
2 dl šećera
2 dl ulja
prstohvat soli
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
3 dl kukuruznog brašna
3 dl oštrog brašna
1 jogurt
1 vrhnje
6 dag kosanih bučinih koštica
15 dag svježeg sira
4 žlice slatkog kukuruza
naribana korica limuna
Priprema
Umijesiti prhko tijesto, staviti da stoji na hladnom mjestu 1 sat. Tijesto podijeliti u dva dijela (jedan veći i jedan manji). Od većeg dijela tijesta napraviti podlogu za dno kalupa i napola ispeći. Za nadjev
izmiješati sve sastojke i izliti na pečeno tijesto. Od manjeg dijela napraviti dugačku traku i obložiti stranice kalupa, staviti nadjev i ukrasiti bučinim košticama. Peći na 170°C 50 minuta.
preuzeto:babicinikolaci.com.hr
Primjedbe
Objavi komentar