Slatke lazanje

preuzeto:smazime.com

Sastojci:

– 6 svezih lazanji
– 250 ml mleka
– 1 prašak za puding
– 250 ml slatke pavlake
– 3 kašike šećera
– 2 jaja
– 200 g višanja bez koštica
– 200 g jagoda
– 50 g seckanih badema
Za preliv:
– 1 prašak za puding
– 500 ml soka od višanja
– 1 kesica cimeta
– 1 limun

Priprema:

1.U sud sipati prašak za puding i malo mleka i promešati zicom za mućenje. Preostalo mleko sipati u šerpu, dodati slatku pavlaku, šećer i staviti na šporet. Neprekidno mešajući u provrelo mleko sipati razmekšali puding. Kada puding dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa šporeta. U sud polupati jaja i izmutiti žicom. Neprekidno mešajući u šerpu sa pudingom dodati izmućena jaja. Staviti šerpu na šporet. Kada smesa provri skloniti šerpu sa šporeta. Višnje i jagode iseći na parčad. Tepsiju premazati puterom. U tepsiju naneti puding, na puding staviti dve lazanje. Na lazanje naneti voće, a na voce naneti puding. Prekriti lazanjama. Naneti voće, a na voće naneti preostali puding. Naneti seckane bademe. Peći 35 minuta na 180°C.

2.Priprema preliva:
U sud sipati puding od vanile i malo soka od višanja i promešati. Preostali sok sipati u šerpu na šporetu. Dodati cimet i sitno izrendanu koru limuna. Neprekidno mešajući u provreli sok sipati razmekšali puding. Kada puding dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa šporeta. Lazanje seći na parčad. Tri parčeta staviti na tanjir za serviranje. Ohlađenim prelivom puniti kuvarski špric i ukrasiti lazanje. Dekoraciju završiti sa nekoliko celih jagoda

preuzeto:smazime.com


Primjedbe