Somborska torta

preuzeto:smazime.com

Sastojci:

– 2 veća kroasana sa čokoladnim filom
– jedna kesica mini kroasana sa čokoladnim filom
– 200 g keksa
– 1,5 l mleka
– 2 kašike gustina
– 4 kesice praška za puding od vanile
– 12 kašika šećera
– 1 margarin
– 200 ml mleka
– 200 ml soka od pomorandže
– 150 ml čokoladnog preliva
– 200 g nutele
– 2 kesice praška za šlag
– 250 ml mleka

Priprema:

1.U sud sa praškom za puding dodamo gustin, nalijemo mleko i mešamo kašikom dokse ne rastopi gustin. Preostalo mleko sipamo u šerpu na šporetu i dodamo šećer. Uz neprekidno mešanje, u uzavrelo mleko dodamo razmekšani puding. Sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi.

2.Ohlađen puding, mutimo mikserom dodamo margarin, i kada krem dobije posebnu gustinu isključimo mikser. Polovinu krema prespemo u dubok sud, dodamo čokoladni preliv i sjedinimo smesu. U sud sa 200 ml mleka, potopimo keks a potom poređamo na donji deo pravougaone tacne. Na keks nanesemo čokoladni fil.

3.U dubok sud sipamo sok od pomorandže. Veće kroasane isečemo po dužini svaku polovinu potopimo u sok i stavimo na dva kraja torte. U sok potopimo i mini kroasane pa stavimo na sredinu torte, između polovina velikih kroasana. Nanesemo krem od vanile.

4.Mikserom mutimo 250 ml mleka, dodamo prašak za šlag i mutimo dok šlag ne dobije posebnu gustinu. Šlagom punimo špric i ukrasimo krajeve torte, na gornju površinu nanesemo nutelu, a potom šlagom dekorišemo krajeve gornje površine torte. Dekoraciju završimo raznobojnim bombonama, kao i šećernim cvetovima.

preuzeto:smazime.com

Primjedbe