preuzeto:FOTO: THINKSTOCK
Džem od borovnica i vanile možete da poslužite uz topao tost i puter. Biće to odličan doručak!
Sastojci
500 g borovnica
500 ml soka od pomorandže
2 kesice burbon vanilin šećera
350 g šećera
kesica džemfix
Priprema
1. Opranim i oceđenim borovnicama u posudi za kuvanje dodati sok od pomorandže i promešati.
2. Sadržaj kesice džemfix-a prvo pomešati s dve kašike šećera, a zatim ga umešati u voćnu smesu.
3. Kuvati na jakoj vatri dok ne provri, uz neprestano mešanje, a zatim dodati ostatak šećera. Kuvati još tri minuta, neprestano mešajući.
4. Džemom odmah puniti tegle, zatvoriti poklopcem na navoj, okrenuti pune tegle na poklopac i ostaviti tako pet minuta
preuzeto:Izvor: Stvar ukusa
Primjedbe
Objavi komentar