preuzeto:smazime.com
Sastojci:
– 3 velike kutije piškota
– 500 g sira
– 4 jaja
– 200 g šećera u prahu
– 1 kašika gustina
– 2 vanilin šećera
– 300 g zamrznutih malina
– 1 kesica želatina u prahu
– 1 kesica instant kapućina
– 50 g čokolade u prahu
Priprema:
1.Želatin u prahu preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
2.U manju šerpu staviti zamrznute maline, dodati 2 dl vode, 60 g šećera u prahu i kuvati dok se ne dobije kompaktna smesa. Zatim dodati gustin i kratko prokuvati kako bi se dobila željena gustina. Na kraju skoloniti sa ringle, dodati polovinu želatina i promešati.
3.Belanca odvojiti od žumanca i umutiti u čvrst sneg.
4.Posebno umutiti žumanca, preostali šećer u prahu i vanilin šećer. Dodati sir i umutiti mikserom. Na kraju dodati želatin, sneg od belanaca i polako promešati.
5.Instant kapućino pripremiti prema uputstvu sa kesice.
6.Kalup za tortu obložiti providnom folijom, a potom piškote umakati u kapućino i njima prekriti dno kalupa.
7.Premazati jednom trećinom fila od sira i prekriti drugim redom natopljenih piškota. Zatim naneti drugu trećinu fila od sira i premazati mlakim filom od malina. Ostaviti u frižider 30 minuta da se stegne, a zatim prekriti još jednim redom natopljenih piškota i premazati preostalim filom od sira.
8.Posti čokoladom u prahu i vratiti u frižider da se stegne. Najbolje bi bilo da prenoći u frižideru da bi se bolje stegla i lakše sekla parčad.
preuzeto:smazime.com
Primjedbe
Objavi komentar