Čokoladni kolači s mentom

preuzeto:FOTO: THINKSTOCK

Uz neodoljivu čokoladu fenomenalno ide osvežavajući ukus krema od mente

Sastojci:

Za biskvit
4 šolje šećera
3 šolje brašna
2 šolje kakao praha
½ kašičice soli
2 ½ šolje putera
8 jaja
2 kašike vanila ekstrakta
Krema od mente
Šolja putera
4 šolje šećera u prahu
Kašika mleka
¼ kašičice ekstrakta peperminta
Nekoliko kapi zelene prehrambene boje
Glazura od čokolade
300 g čokolade za kuvanje
¼ šolje putera

Priprema:

Malo veću četvrtastu tepsiju za pečenje premažite puterom i obložite masnim papirom i krenite na pripremu biskvita.

U srednje veliku šerpicu stavite puter da se otopi. U posebnoj velikoj posudi za mešanje pomešajte šećer, brašno, kakao i so, izmešajte i ostavite sa strane.

Kad se puter otopio, skinite ga sa šporeta i dodajte u suve sastojke, sve dobro izmešajte.

Smesa će biti poprilično gusta. Nakon toga dodavajte jaja, jedno po jedno i vanila ekstrakt. Mešajte električnim mikserom da se svi sastojci sjedine, ne previše.

Smesu ravnomerno rasporedite u pripremljenu tepsiju i pecite u rerni zagrejanoj na 170C 32-35 minuta.

Izvadite biskvit iz rerne i ostavite da se potpuno ohlad
i, a vi za to vreme pripremite kremu.

Mikserom mutite puter sa šećerom u prahu, ekstraktom peperminta i mlekom dok ne dobijete penastu smesu. Na samom kraju umešajte zelenu boju da dobijete željenu nijansu.

Dobijenu kremu premažite preko ohlađenog biskvita i stavite na hlađenje.
Čokoladu iseckanu na sitne komadiće pomešajte sa puterom i otopite na pari ili mikrotasnoj rerni da dobijete glatku glazuru.

Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi pa premažite preko zelene kreme i sve skupa stavite na hlađenje.

Izvor: Lifepressmagazine

Primjedbe