Detoksikacijski div

preuzeto:FOTO: THINKSTOCK
Napitak koji će da vam razbudi probavu i olakša creva.

Neuredna ishrana posebno ako je utemeljena na premalo kuvane hrane i pretrpana brzinskim zalogajima u našem telu stvara teg. Posledica je teretni osećaj, onaj poznati 'kamen' u želucu, malaksalost i nedostatak energije, sve te boljke delimično će olakšati miks povrća i voća s dejstvom čistača probave i creva.

Šargarepa – obilje vlakana i antioksidansa beta – karotena koji se u telu pretvara u vitamin A, te vlakna samo je deo sastava narandžastog najpopularnijeg povrća koje podstiče probavni sistem na ubrzan rad, te rešava zastoj uzokovan pretrpanošću.

Grejp – najpoznatije voće u svakom napitku čija je uloga čišćenje organizma obiluje vitaminom C, otapa masnoće i pretvara ih u energiju.

Krastavac – zahvaljujući obilju vlakana pojačava osećaj sitosti, prirodni je diuretik pa umiruje nadutost i čisti telo od toksina.

Menta - ubrzava i kontroliše probavu i smiruje želudac.

Sastojci:

- ½ litre vode
- 1 grejp
- 2 velike šargarepe
- 1 krastavac
- dve kriške narendanog đumbira
- 5 listića mente

Priprema:

Ogulite grejp, šargarepu i krastavac pa ih narežite na kolutiće, ubacite u blender i izmiksajte na najsitnije. Dodajte vodu, đumbir i ponovno sve izmešajte, potom na kraju dodajte listiće mente. Pripremljeni napitak konzumirajte dva puta dnevno najbolje ujutro i pre ručka.

preuzeto:prva.rs/zivot/kuhinjica

Primjedbe