preuzeto:FOTO: THINKSTOCK
Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju zavolećete još više kada naučite da je spremate za samo 20 minuta!
Sastojci:
9 kašika vode
200 gr šećera
150 gr mlevenih oraha, badema ili lešnika
250 gr mlevenog keksa
170 gr maslaca
100 gr čokolade za kuvanje
Za glazuru:
10o gr čokolade za kuvanje
malo ulja
Priprema:
U lonac dodajte vodu i šećer i zagrejte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, sklonite s vatre i mešajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i keks
a onda mešajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.
Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela. Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase.
Na poslužavnik stavite masni papir za pečenje i prebacite prvi deo mase (sa čokoladom) i rukama oblikujte kvadar, pa gornji deo i rubove poravnajte nožem.
Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja i prelijte bajaderu. Bajaderu ostavite u frižideru da se stegne, a sutradan je iseckajte na kockice i poslužite
preuzeto:prva.rs/zivot/kuhinjica
loading...
Primjedbe
Objavi komentar