Jogurt kolač sa breskvama

preuzeto:recipeci.com

Jogurt kolač sa breskvama pravi je obiteljski ljetni kolač. I to iz više razloga. Ko prvo, priprema je jednostavna, pa ako nemate kuhinjsku vagu, nema veze – jogurt kolač sa breskvama priprema se i važe na čaše, bilo koje od 200 ml 😉 Kao drugo, izađe ga prilično puno pa je idealan saveznik na ubijanje želje za slatkim na bilo kojoj plaži u hladu kakve krošnje za vrućih ljetnih popodneva
Jogurt kolač sa breskvama

POTREBNO:

4 jaja
2 čaše šećera
2 čaše jogurta
3,5 čaše brašna
1/2 praška za pecivo
1 vrežica vanilin šećera
1 čaša suncokretovog ulja
1 kg bresaka
4 žlice mekane marmelade od bresaka ili marelica

PRIPREMA:

Miksati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postaneu pjenasti. Tada doliti ulje pa promiksati opet kratko. Sada je vrijeme da se postepeno uz miksanje dodaje brašno, prašak za pecivo i jogurt.

Dobivenu biskvitnu smjesu koja je dosta rijetka pažljivo izliti u lim za pečenje srednje veličine (nebitno je kakve veličine vam je lim, bitno samo da nije baš preeevelik kao onaj iz pećnice npr.) koji ste prethodno namastili i pobrašnili. Biskvit peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180ºC 5 minuta.

 Izvaditi ga iz pećnice, poslagati po površini breskve, oguljene i narezane na komadiće ili ploškice, pa vratiti sve skupa u pećnicu. Peći na istoj temperaturi još daljnjih 30 minuta.

Kolač je gotov kada dobije lijepu rumenu boju. Provjerite prije no što ga izvadite iz pećnice da li je pečen tako da u sredinu zapiknete čačkalicu. Ako čačkalica ostane glatka, dobar je 
Sada kolač izvadite iz pećnice, premažite mu površinu marmeladom i kratko ga još zapecite u pećnici (cca 10 minuta).

Prohladite, režite na kocke i poslužite toplo ili hladno.



loading...

Primjedbe