preuzeto:FOTO: THINKSTOCK
Sastojci:
Za kore:
5 jaja,
5 kašika šećera,
10 kašika mlevenih oraha,
2 kašike brašna,
1 kašičica ulja.
Za beli fil:
1 l mleka,
8 kašika šećera,
8 kašika brašna,
2 kesice vanilin šećera,
4 kašike šećera u prahu,
250 g butera.
Za crni fil:
200 g šećera,
200 g mlevenih oraha,
4 rebra čokolade za kuvanje,
250 g butera,
1 dl vode,
1 jaje.
I još:
4 kutije "jafa" keksa,
sok od pomorandže.
Priprema:
Priprema kora:
Dobro umutiti cela jaja sa šećerom. Dodati mlevene orahe, brašno i ulje. Od dobijene smese ispeći 4 kore.
Priprema belog fila:
Umutiti šećer i brašno sa 2 dl hladnog mleka. Sipati u preostalo vrijuće mleko i stalno mešajući skuvati gust fil. Ohladiti beli fil i dodati vanilin šećer i buter prethodno umućen sa šećerom u prahu.
Priprema crnog fila:
Ušpinovati šećer sa vodom. Dodati mlevene orahe i čokoladu za kuvanje. Mešati dok se čokolada ne otopi, a zatim ohladiti. U ohlađen fil dodati dobro umućen buter i celo jaje.
Ohlađene kore i "jafa" keks poprskati sokom od pomorandže.
Tortu filovati na sledeći način: Prva kora, beli fil, jafa keks sa čokoladom okrenutom prema donjem belom filu, beli fil. Druga kora, skoro ceo crni fil.
Treća kora, beli fil, "jafa" keks, beli fil. Četrvrta kora, tortu odozgo i sa svih strana premazati preostalim crnim filom i dekorisati po želji.
preuzeto:prva.rs/zivot/kuhinjica
loading...
Primjedbe
Objavi komentar