preuzeto:recipeci.com
Schwarzwald muffini koji su ustvari jako fini voćni cupcake savršenstvo su u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled. A već na prvi zalogaj rađa se trajna ljubavna veza sa ovom slasticom. I zato oprez! Ako ste neskloni trajnim vezama, onda ovo nije cupcake za vas Iako su ovi moji schwarzwald muffini ustvari trebali ispasti uskrsna Schwarzwald torta, u zadnji tren sam se predomislila.
Znate, postoje ljudi koji obožavaju torte i ne mogu zamisliti život bez njih. Pogotovo bez klasika kao što je poznata Švarcvald torta No, ja eto nisam jedna od tih. Meni su uvijek nekako draži kremasti kolači koji se mogu ispeći u limu i oko čijeg se ukrašavanja ne moram puno truditi. Pa ako neki
klasik mogu prilagoditi toj mojoj navadi, uvijek sam više za tu opciju A vjerujte, svaki se kolač ili torta može prilagoditi i ispeći u svakojakim oblicima. Bitni su sastojci i da ne odstupate previše od originala. Ovaj put je odluka pala na muffine koje i inače često radim. I to onako, u vulgaris naturalis
verziji, bez ikakvih krema i dodataka. No, ako na muffin stavite malo kreme, onda to ustvari više i nije muffin nego cupcake
Iako se klasična Schwarzwald torta radi u kombinaciji sa višnjama i šlagom, odlučila sam ovaj put svoje muffine obogatiti bijelom kremom na bazi mlijeka umjesto šlaga. I bila je to dobra odluka jer se krema savršeno uklopila sa čokoladnim okusom muffina i osvježavajućim umakom od višanja.
Jednostavna i savršena kombinacija okusa. A o njihovoj prirodnoj ljepoti možete odlučiti i sami gledajući ove fotke Zar nisu predivni?! Savršena kombinacija boja koja baš podiže raspoloženje i ukrasiti će svojom ljepotom svaki stol. Pa čak i onaj blagdanski za Uskrs npr. Tako da toplo
preporučujem da vam se schwazwald muffini svakako nađu već ove godine na listi uskrsnji kolači
POTREBNO:
Za muffine:
350 g brašna
4 žlice kakaa
250 g šećera
1 žličica sode bikarbone
1 prašak za pecivo
300 ml mlijeka
4 žlice kiselog vrhnja
200 ml ulja
100 g čokolade za kuhanje
Za bijelu kremu:
500 ml mlijeka
5 žlica gustina
5 žlica šećera
100 g maslaca
Za umak od višanja:
1 staklenka kompota od višanja
5 žlica šećera
100 ml vode
3 žlice oštrog brašna
PRIPREMA:
Za muffine pomiješati u jednoj posudi sve suhe sastojke, u drugoj sve mokre. Uliti mokre sastojke k suhima. Na kraju u dobivenu smjesu umiješati polovicu ocijeđenih višanja iz kompota i naribanu čokoladu. Smjesom za muffine puniti kalupe i papirne košarice do polovice pa peći u pećnici
zagrijanoj na 180ºC 20 minuta. Od predviđene mase trebali biste dobiti cca 30 muffina. Količina komada ovisi o tome koliko ste napunili kalupiće i koje su vam veličine.
Za bijelu kremu zagrijati mlijeko. Oduzeti od toga 6-7 žlica mlijeka i pomiješati sa gustinom i šećerom, pa ukuhati to u ostatak mlijeka. Postupak je identičan onome kada ukuhavate puding.
Kuhati kremu nekoliko minuta, brzo je gotova, kao puding. Ohladiti pa u hladno umiješati izrađeni maslac.
Za umak od višanja prebaciti preostale višnje zajedno sa sokom u posudu za kuhanje. Dodati i šećer pa pustiti da zakuha. Razmutiti posebno brašno sa vodom, pa umiješati u kipuće višnje. Kuhati par minuta uz miješanje dok ne dobijete gustoću rijetkog umaka. Ohladiti uz miješanje.
Na ohlađene muffine nanijeti kremu, pa dekorativno preliti umakom od višanja i poslužiti.
Svakako poslužiti posebno u zdjelici i preostali umak od višanja jer će vam ga sigurno ostati, tako da si svatko može dodatno zaliti svoj cupcake sa dodatnim umakom
Dobar tek!
preuzeto:recipeci.com
loading...
Primjedbe
Objavi komentar