preuzeto:najboljicajevi.com
Za 1 litru granite
8,5 dl soka od lubenice
1 dl sirupa od bazge
0,5 dl limunovog soka
3-4 lista svježeg bosiljka
Priprema
Lubenicu izrežite na manje komade i ispasirajte.
Dobro iscijedite sok kroz cjediljku, pritiščući žlicom pulpu o stijenku cjediljke (nije na odmet da prođe i malo pulpe).
Dobiveni sok pomiješajte sa sirupom od bazge i limunovim sokom. Ulijte u plastičnu posudu, pa stavite u zamrzivač.
Kad je tekućina sasvim zamrznuta, izvadite ju na drvenu dasku, pa oštrim nožem raskomadajte na kocke i ubacite u multipraktik. Na srednjoj brzini miješanja najprije razbijte kocke, a potom brzinu povećajte da se masa što brže usitni u kristaliće.
Kad je masa usitnjena, u nju umiješajte sitno nasjeckani svježi bosiljak.
Posluživanje
Granitu razdijelite u čaše, ukrasite dodatno listićem bosiljka i poslužite odmah dok se nije počela topiti. Ne zaboravite priložiti i desertne žlice i široke slamke jer ovo možete i jesti i piti
preuzeto:coolinarka.com
loading...
Primjedbe
Objavi komentar