Zasladite se uz napitak od lubenice

preuzeto:najboljicajevi.com

Za 1 litru granite
8,5 dl soka od lubenice
1 dl sirupa od bazge
0,5 dl limunovog soka
3-4 lista svježeg bosiljka

Priprema

Lubenicu izrežite na manje komade i ispasirajte.
Dobro iscijedite sok kroz cjediljku, pritiščući žlicom pulpu o stijenku cjediljke (nije na odmet da prođe i malo pulpe). 

Dobiveni sok pomiješajte sa sirupom od bazge i limunovim sokom. Ulijte u plastičnu posudu, pa stavite u zamrzivač.

Kad je tekućina sasvim zamrznuta, izvadite ju na drvenu dasku, pa oštrim nožem raskomadajte na kocke i ubacite u multipraktik. Na srednjoj brzini miješanja najprije razbijte kocke, a potom brzinu povećajte da se masa što brže usitni u kristaliće.

Kad je masa usitnjena, u nju umiješajte sitno nasjeckani svježi bosiljak.

Posluživanje

Granitu razdijelite u čaše, ukrasite dodatno listićem bosiljka i poslužite odmah dok se nije počela topiti. Ne zaboravite priložiti i desertne žlice i široke slamke jer ovo možete i jesti i piti

preuzeto:coolinarka.com


loading...

Primjedbe