Brza kikiriki torta

preuzeto:recipeci.com

POTREBNO:

Za podlogu:

20 dkg pettit beure keksa (ili bilo kojeg drugogo suhog čajnog keksa)
10 dkg neslanog kikirija (oljuštenog)
10 dkg maslaca
Za smeđu kremu:
3 žumanjca
6 dkg šećera
4 vrhom pune žlice gustina (škrobnog brašna)
600 ml mlijeka
10 dkg čokolade
Za snijeg:
3 bjelanjca
10 dkg šećera
1 vanilin šećer

PRIPREMA:

Za podlogu pomiješati mljevene kekse i mljeveni kikiriki, dodati otopljeni maslac i dobro izmiješati. U okrugli kalup za pite ili torte (24 cm promjera) koji prethodno treba premazati maslacem, natiskati žlicom ili dlanovima ruku podlogu.

Za smeđu kremu miksati žumanjca sa šećerom, dodati postepeno gustin i malo mlijeka da ne bude pregusto. Ostatak mlijeka zakuhati pa u kipuće uliti smjesu gustina, žumanjaka i šećera. Kuhati nekoliko minuta uz neprestano miješanje. Krema je gotova čim se zgusne. Primjetit ćete da je teksturom slična kuhanom pudingu. U još vruću kremu umiješati čokoladu natrganu na komadiće i miješati dok se sva čokolada ne otopi a smjesa postane jednolično smeđa.

Za snijeg od bjelanjaka tuči mikserom bjelanjke dok ne postanu čvrsti, zatim dodati šećer i vanilin šećer pa miksati dok se smjesa ne zasjaji (2-3 minute).

Na podlogu od keksa preliti čokoladnu kremu, preko kreme namazati snijeg od bjelanjaka, žlicom napraviti valoviti uzorak o cijeloj površini i peći u pećnici na 160ºC 20 minuta. Torta je gotova kada se na vrhu stvori zlaćana korica.

Pustiti da se kolač ohladi u kalupu pa tek onda maknuti obruč i poslužiti.
Dobar tek!

preuzeto:recipeci.com

loading...

Primjedbe