preuzeto:recipeci.com
POTREBNO:
Za beze kore:
9 bjelanjaka
35 dkg šećera
2 žlice brašna
10 dkg mljevenih, prethodno tostiranih lješnjaka
Za čokoladnu kremu:
20 dkg tamne čokolade
1/2 l vrhnja za šlag
Za bijelu kremu:
2,5 dl vrhnja za šlag
4 žlice kiselog vrhnja
PRIPREMA:
Za kore miksati bjelanjke dok ne postanu potpuno čvrsti. Tada postepeno umiksavati šećer i na kraju lješnjake. Podijeliti dobivenu masu na otprilike 4 ista dijela. U većem limu na papiru za pečenje nanijeti ovu smjesu u obliku kruga koji ste prethodni iscrtali. U jednom limu ćete uspjeti ispeći 2 kruga, odnosno 2 kore. Pecite u pećnici na 170ºC 20 minuta. Postupak ponovite sa preostalim korama.
Za čokoladnu kremu zagrijati slatko vrhnje pa u njemu uz neprestano miješanje otopiti čokoladu. Krema ne smije prokuhati! Gotova je čim se sva čokolada otopi i smjesa postane jednolično smeđa i sjajna.
Za bijelu kremu dobro ulupati vrhnje za šlag i na kraju dodati kiselo vrhnje. Ukoliko vam nije dosta slatko, slobodno dodajte žlicu/dvije šećera u prahu.
Slagati tortu redom: kora, bijela krema, par žlica čokoladne kreme i tako dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju mora biti zadnja kora koju samo premažite debljim slojem čokoladne kreme te posipate sjeckanim lješnjacima.
Dobro rashladiti i poslužiti!
Dobar tek
preuzeto:recipeci.com
loading...
Primjedbe
Objavi komentar