preuzeto:recipeci.com
Potrebno:
Za voćni nadjev:
1/2 kg očišćenih šljiva
1/2 kg očišćenih i nasjeckanih krušaka
60 g šećera
1 vanilin šećer
sok jednog limuna
50 g maslaca
Za mrvice:
150 g brašna
1/2 praška za pecivo
60 g šećera
50 g maslaca
prstohvat soli
Priprema:
Voće pomiješati sa limunovim sokom, šećerom, vanilijom i maslacom narezanim na kockice. Složiti tako pripremljeno voće na dno lima ili vatrostalne posude. Veličinu posude za pečenje pilagodite
količini voća koju imate. Ništa se neće dogoditi ako pečete u manjoj posudi ili većeoj
Od brašna, šećera, praška za pecivo i maslaca rukama napraviti sitne mrvice pa njima posipati pripremljeno voće u posudi za pečenje.
Peći u pećnici na 200°C 40 minuta.
Poslužiti vruće po mogućnosti iako moram priznati nije loše ni hladno jer upravo dok ovo pišem mažnjavam zadnje mrvice sa tanjura i fine do bola i ovako hladne .
Dobar tek
preuzeto:recipeci.com
loading...
Primjedbe
Objavi komentar