preuzeto:recipeci.com
Orehnjača
POTREBNO:
Za tijesto:
750 g brašna
4 žumanjca
3 dl toplog mlijeka
1 kockica svježeg kvasca (40g)
150 g maslaca
4 žlice šećera
1 žlica soli
Za nadjev:
500 g mljevenih oraha
2 dl mlijeka
4 bjelanjca
6 žlica šećera + vanilin šećer
100 g grožđica (prethodno in namočiti u 2 dl mijeka + 2 žlice ruma)
PRIPREMA:
U polovicu predviđenog mlijeka umiješati kvasac sa žličicom šećera, sačekati 10-tak minuta da se digne.
U većoj posudi pomiješati sve ostale suhe sastojke, dodati žumanjca i otopljeni maslac, uzdigli kvasac, ostatak mlijeka pa umijesiti dizano tijesto. Ostaviti ga pokriveno da počiva 30-tak minuta dok ne udvostruči volumen.
Dok se tijesto diže pripremite nadjev: mljevene orahe preliti vrućim mlijekom, dobro promiješati i pustiti da se prohladi. Dodati tada šećer i čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
Tada tijesto istresti na radnu površinu, podijeliti ga na dva dijela, svaki razvaljati 1/2 cm debelo, premazati ravnomjerno nadjevom posipati grožđicama i saviti u roladu. Isto ponoviti sa drugim dijelom tijesta.
Rolade premjestiti u lim na papir za pečenje, pokriti i pustiti da počivaju još 30-tak minuta. Tada ih premazati razmućenim jajetom pa peći u pećnici na 170°C 45 minuta.
Ohladiti i rezati na komade željene veličine. Po želji posipati šećerom u prahu.
Dobar tek!
preuzeto:recipeci.com
loading...
Primjedbe
Objavi komentar