Savršeno kremasti cheesecake

preuzeto:recipeci.com

Cheesecake

POTREBNO:

Za podlogu:
20 dkg pettit beure keksa
3-4 rižina kolačića (a može i bez njih)
15 dkg maslaca
4 žlice soka od marelice ili nekog drugog
Za sirnu kremu:
50 dkg bijelog kravljeg sira
4 jaja
15 dkg šećera
1 vanilin šećer

Za završni sloj kreme:

1/2 l milerama
10 dkg šećera u prahu

PRIPREMA:

Za podlogu samljeti kekse i otopiti maslac. Pomiješati kekse, razmrvljene rižine kolačiće i maslac, 

ako je presuho dodati par žlica soka. Podlogu nanijeti utiskivanjem u kalup za tortu promjera 24 cm. tako da prstima oblikujete rub prema gore, skoro do samog vrha kalupa. Kratko zapeći u pećnici na 180ºC.

Za sirnu kremu odvojiti žumanjca od bjelanjaka pa miksati žumanjca sa šećerom i vanilijom. 

Postepeno dodavati sir i miksati dok se ne sjedini. Na kraju umiješati posebno izmiksan snijeg od bjelanjaka. Izliti sirnu smjesu na kratko zapečenu podlogu, poravnati pa peći u pećnici 30 min na 180ºC.

Za završni sloj izmiksati mileram sa šećerom u prahu pa s tom kremom premazati tortu nakon onih 30 minuta pečenja. Vratiti u pećnicu i peći još 15 minuta.

Tortu potpuno ohladiti u kalupu, oprezno maknuti obruč i poslužiti.
Dobar tek!

preuzeto:recipeci.com

loading...

Primjedbe