Sočne kocke s bundevom

preuzeto:recipeci.com

POTREBNO:

 biskvit:

15 dag zobenih pahuljica
3 jaja + bjelanjak 2 jajeta
1,5 čašica jogurta (onaj od 180g)
2 žlice meda
15 dag šećera
1/2 male žličice soli
8 dag kakaa
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
4 žlice brašna (integralnog a može i bijelo glatko ako nemate integralno)
Za kremu od bundeve:

1  srednja butternut bundeva
4 žlice krem sira
10 dag šećera
2 žumanjca

PRIPREMA:
Prije svega treba u multipraktiku (ili mlincu za kavu) samljeti zobene pahuljice, ali ne do kraja, tek toliko da budu sitnije.

Bundevu očititi od kore i koštica, narezati na manje komadiće pa skuhati u manjoj količini vode. Blago pošećeriti. Kuhanje je brži način, no ako imate vremena možete bundevu ispeći u pećnici, okus je tada još intenzivniji. Mekanu bundevu (kuhanu ili pečenu) zgnječiti u pire. Trebalo bi dobiti najmanje 40 dag čistog pirea od bundeve.

Za biskvit miksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postane pjenasto. Dodati jogurt i med, pa polako dodavati zobene pahuljice, kakao, brašno i prašak za pecivo. Na kraju polako umiješati posebno ulupan snijeg od 2 bjelanjca. Ta 2 žumanjca ostavite po strani za kremu od bundeve.

U lim za pečenje srednje veličine, namašćen i pobrašnjen, izliti biskvitnu smjesu, poravnati pa preko nje pažljivo žlicom rasporediti smjesu od bundeve. Ovaj gornji sloj je nešto gušći od donjeg pa će 

vam se ovo možda učiniti kao nemoguća misija,no pokušajte polako žlicom razvući bundevu po tom biskvitu. Tada nožem napraviti mramornu površinu tako da se nož provuće kroz cijelu smjesu na nekoliko mjesta do dna.Peći u pećnici na 180ºC 50 minuta.

Ohladiti i rezati na kocke. Oprez!!! Kolač se dosta teško reže i dosta se mrvi zbog zobenih pahuljica, naročito dok je još vruć (ehhh, naravno da nisam mogla odoliti i čekati da se ohladi


preuzeto:recipeci.com



loading...

Primjedbe