preuzeto:recipeci.com
Potrebno:
8dl mlijeka
2 žumanjka
2 dl pšeničnog grisa
8-10 žlica šećera (ovisi kako slatko volite)
1 vanilin šećer
2 žlice kiselog vrhnja
15 dag margarina ili maslaca
Za stracciatella kremu:
1/2 l vrhnja za šlag
2 rebra čokolade za kuhanje
3 žlice kiselog vrhnja
1 vrećica želatine fix
I još: Malo pakiranje keksa pettit beure
Priprema:
Miksati žumanjke sa šećerom, postepeno dodavati količinu od 3 dl mlijeka koje ste prethodno odvojili od ukupne količine od 8dl i gris.
Ostatak mlijeka pustiti da zavrije pa u njega ukuhati smjesu od žumanjaka i grisa. Miješajući kuhati 5-7 minuta dok se krema ne zgusne. U još mlačnu kremu dodati kiselo vrhnje a kada se ohladi dodati izrađen margarin.
Za stracciatella kremu miksati vrhnje za šlag, dodati 3 žlice šećera u prahu pa kada se zgusne dodati želatinu i kiselo vrhnje. Na kraju ručno umiješati naribanu čokoladu.
U lim srednje veličine složiti kekse kratko namočene u hladno mlijeko, preko keksa rasporediti žutu kremu a povrh nje i stracciatella kremu.
Dobro rashladiti i poslužiti uz čokoladni preljev.
Dobar tek!
preuzeto:recipeci.com
loading...
Primjedbe
Objavi komentar