Batak i zabatak, medaljoni od tikvice i chia sjemenki, chutney od žute mrkve, Granny Smith jabuke i nektarine

preuzeto:321kuhaj.rtl.hr

Batak i zabatak u komadu 
Pileći filet 
20 g pinjole 
Tikvica 
100 g maslac 
30 g oštro brašno 
10 g chia sjemenke 
Jaje 
Žuta mrkva 
Granny Smith jabuka 
Nektarina
40 g smeđi šećer 
Chili papričica
Sol
Papar
Potrebno za zamatanje prozirna folija i aluminijska folija


Postupak:

Batak i zabatak odkostimo pazeći da ostanu u jednom komadu i dane ozlijedimo kožicu, pileći fille narežemo na kockice, dodamo pola bjelanjka, začinimo sa solju i paprom, sameljemo u cuteru oko minutu i pol dok ne dobijemo kompaktnu masu tzv Fars, dodamo grubo sjeckane Pinjole, 

Promiješamo. Sa farsom napunimo odkošteni Batak i zabatak, za rolamo u pravilnu rolicu koju položimo na komad prozirne folije, batak i zabatak sa folijom narolamo Čvrsto kao Bombon, viškove folije savinemo ispod. Ponovno ponovimo isti postupak samo ovog puta sve zarolamo u aluminijsku 

foliju koju isto za motamo kao Bombon, poravnamo krajeve kako bi naša  Pileća rolica bila što ravnomjernija. Isto to napravimo i sa drugim komadom pilećeg Batka i za Batka. Uveče posudi zahuhamo vodu, stavimo role kuhati, smanjimo vatru, kuhamo oko 0,5 h. Za to vrijeme narežemo na 

kockice očišćenu Žutu mrkvu, granny Smith jabuku, i nektarine. Zagrijemo tavu i na malo maslaca dodamo prvo Smeđi šećer i kockice mrkve, pa nakon 5 min. Dodamo i granny Smith jabuku i nektarine.Po želji dodamo i pola čilija. Kuhamo 15 min. Dok se sve ne raskaši. Posolimo i 

popaprimo, dodamo još malo vode, sve u kuhamo da bi dobili lijepi gusti prozirni umak. Tikvicu naribamo na grupu stranu ribeža te posolimo da pusti svoju vodu. Dobro rukama ocijedimo. Dodamo jedno jaje, brašno, te kuhane chia sjemenke. Začinimo paprom i solju, žlicom vadimo smjesu koju 

pržimo sa obje strane na malo vrućeg ulja. Rolice od piletine izvadimo iz folije osušimo kuhinjskim papirom i pržimo na malo ulja kako bi rola sa svih strana poprimila hrskavu koricu i lijepo zlatnožutu boju. Rolicu narežemo u koso debljine 1 cm, serviramo na čatneyu a sa strane serviramo medaljone tikvice.

 Dobar tek! 

preuzeto:321kuhaj.rtl.hr


Primjedbe