Crnac bez jaja

preuzeto:recipeci.com

Potrebno:

3 jogurta (ili 2 dl kiselog vrhnja i 1 dl mlijeka)
30 dag brašna
25 dag šećera
25 g kakaoa (ili čokolade u prahu)
2 žličice sode bikarbone
žličica praška za pecivo
1 vanilin šećer (odlično paše i onaj s okusom ruma)
1 dl ulja
pola teglice višanja iz kompota (može i bez njih)
10 dag čokolade za kuhanje + 3 žlice ulja – za glazuru

Priprema:

Pomiješati u posudi prvo praškaste sastojke pa im uz miksanje postepeno dodavati tekuće. Miksati dok smjesa ne postane kompaktna. Na kraju umiješati ocijeđene višnje iz kompota.

Izliti smjesu u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje i peći u pećnici na 180℃ 35-40 min.
Kolač malo ohladiti pa ga preliti čokoladnom glazurom (= otopiti na pari čokoladu uz dodatak ulja)
Sačekati da se glazura malo ‘stisne’, izrezati na kocke i poslužiti. Ja nisam mogla dočekati da se 

glazura stisne pa sam ga rezala još vrućeg i mogu vam reći da je i tako topao bio urnebesno ukusan.

Dobar tek!

preuzeto:recipeci.com

Primjedbe