Ferrero rocher kuglice

preuzeto:recipeci.com

Potrebno:

10 dag napolitanki s okusom lješnjaka
15 da lješnjaka
20 dag nutelle
15 dag čokolade za kuhanje
3-4 žlice ulja


Priprema:

Lješnjake rasporediti na veći lim za pečenje i kratko ih prepržiti u pećnici kako bi im se skinula opna i kako bi dobili onaj specifični okus i aromu kao kad se nalaze u npr. čokoladi s lješnjacima  Staviti ih u vrećicu za zamrzavanje i usitniti ih batom za meso.

Napolitanke sitno nasjeckati ili izmrviti rukama.
U posudi pomiješati mrvljene napolitanke, lješnjake i nutellu pa kuhačom dobro izmiješati kako bi se nutella ravnomjerno rasporedila unutar mase. Masu čuvati u hladnjaku najmanje 2 sata kako bi se dobro stisnula.

Na pari otopiti čokoladu uz dodatak ulja.

Od pripremljene mase rukama raditi male kuglice i umakati ih u otopljenu čokoladu koju bi bilo dobro prije toga također malo rashladiti (uz povremeno miješanje)
Odlagati ih na pladanj kako bi se ocijedile od suvišne čokolade i dobro rashladiti.
Poslužiti u dekorativnim malim košaricama.

Dobar tek!

preuzeto:recipeci.com



Primjedbe