Fina adventska nougat srca

preuzeto:recipeci.com

mekani kad zagrizeš u njih, pa preliveni čokoladom…ma predivno nešto. Po izvornom receptu ovo bi ustvari trebali biti keksi koji se istiskuju na mašinicu ili štrcaljku, no kako ja istu nemam, dodala sam malo brašna, kugla od tijesta se malo duže hladila i keksi su ispali odlično. Malo čokolade za glazuru, malo šarenih kuglica, malo zlatnog praha i božićna čarolija može početi


Potrebno:

45 dag glatkog brašna
30 dag margarina
15 dag šećera u prahu
18 dag mljevenih lješnjaka (prethodno poprženih)
6 dag kakaoa ili 10 dag sitno ribane čokolade za kuhanje
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
4 žumanjka
I još za glazuru: 20 dag čokolade za kuhanje + 5 dag margarina + 2 žlice ulja

Priprema:

Izmiješati u većoj posudi sve suhe sastojke, dodati žumanjca i margarin narezan na manje komadiće.

 Miksati smjesu prvo mikserom sa spiralama dok ne postane kompaktnija, a zatim nastaviti rukom na radnoj površini. Smjesa je dosta mekana pa treba posipavati ruke i radnu površinu brašnom. Umijesiti tijesto u kuglu, umotati u foliju i ostaviti na hladnom 30-tak min. Ako vam se jako žuri (kao meni npr.  ) možete tijesto na kratko (10 min) staviti u zamrzivač.

Razvaljati tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od 4 mm, rezati modlicom srca ili neki 

drugi oblik po želji, stavljati ih u lim na papir za pečenje i peći 10 min u pećnici zagrijanoj na 180ºC.
Srca su odmah po pečenju mekana, ali će se stvrdnuti kad se ohlade, bez brige.

Ohlađena srca premazivati i slijepiti nutelom pa svako srce do pola umakati u otopljenu čokoladnu glazuru.

Ukrasiti po želji jestivim perlicama u boji.

preuzeto:recipeci.com


loading...

Primjedbe