Ganache torta s narančama

preuzeto:recipeci.com

ganache kreme s tamnom čokoladom i narančama. Čokolada unutra, čokolada izvana, čokolada posvuda  Priprema je prilično jednostavna i s ovo je čokoladna torta s kojom ćete  biti dosta brzo gotovi. Evo recepta:

Potrebno:
2 jaja
20 dag šećera
20 dag glatkog brašna
10 dag maslaca ili margarina
pola praška za pecivo
10 dag tamne čokolade
2 dl mlijeka
naribana korice naranče
Za ganache kremu:
1/2 l slatkog vrhnja (Hulala, Hole ili neko slično)
20 dag tamne čokolade
1 naranča, oguljena i nasjeckana na što sitnije kockice

Priprema:
Za biskvit prvo miksati margarin (prije toga ga izvaditi iz hladnjaka bar pola sata), dodati šećer a zatim dodati jedno po jedno jaje. Miksati dok ne postane svjetlo žuto i lagano pjenasto. Zatim postepeno dodavati brašno s praškom za pecivo i mlijeko. Tako pripremljenu biskvitnu smjesu podijeliti na dva dijela, pa u jedan dio umiješati otopljenu čokoladu.

U kalup za torte (moj je bio promjera 24 cm) obložen masnim papirom naizmjence stavljati žutu i smeđu biskvitnu smjesu da bude šareno.

Peći u prethodno zagrijanoj pećnici 50 min na 180ºC.
Za ganache kremu:

Zagrijati u lončiću vrhnje za šlag pa u njemu uz miješanje otopiti natrganu čokoladu. Miješati tako dugo dok se sva čokolada ne otopi i dok ne postane kompaktno i ravnomjerno sjajno. Ne smije provrijeti!

Tekuću kremu ohladiti prvo na sobnoj temperaturi a potom ju prebaciti u hladnjak da se ‘stisne’ do kraja. Potpuno ohlađenu kremu izmiksati i podijeliti na dva dijela. U jedan dio kuhačom umiješati nasjeckanu naranču.

Ohlađeni biskvit prerezati po pola (oprezno jer je biskvit dosta rasipan i suh i mora nafilan odstajati par sati da omekša), premazati ga kremom s narančom, poklopiti drugim dijelom pa još cijelu tortu premazati ostatkom kreme. Po želji posipajte tortu čokoladnim strugotinama.

Poslužiti dobro rashlađeno uz kriškicu naranče.
Dobar tek!

preuzeto:recipeci.com



loading...

Primjedbe