Kokos kiflice

preuzeto:recipeci.com

Potrebno:

35 dag oštrog brašna
10 dag kokosa
25 dag margarina
10 dag šećera
1 jaje
1/2 praška za pecivo

Priprema:

U većoj zdjeli izmiješati sve suhe sastojke, dodati jaje i margarin narezan na komadiće. Mikserom sa svrdlima miksati dok se ne naprave sitne grudice.

Nakon toga rukama mijesiti (više gnječiti) na radnoj površini dok tijesto ne postane podatno pod rukom. Ovo je ujedno i najteži dio posla, jer i meni se učinilo da se to sve skupa previše rasipa i da se neće nikad umijesiti do kraja. No, nakon nekih 10tak minuta ‘igranja’ rukama tijesto se prilagodilo i postalo mekše tako da sam ga mogla bez problema oblikovati u kuglu.

Uzimati manje komadiće tijesta, napraviti kuglicu rukama, koju potom treba dlanovima izrolati u valjčić kojem se potom rubovi saviju u oblik kiflice. Bitno je ovo raditi između dlanova jer se tako tijesto zagrije i lakše se savija u kiflicu.

U malim razmacima slagati oblikovane kiflice u lim na papir za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici 15 min na 200℃.

Pečene kiflice malo ohladiti, pa jednu po jednu uvaljati u prosijani šećer u prahu.

Ovakve kiflice su fine i prhke, a možete ih čuvati u zatvorenoj plastičnoj ili limenoj posudi duže vrijeme. (ako ih ne pojedete sve dok su još tople  )

Dobar tek

preuzeto:recipeci.com


loading...

Primjedbe