preuzeto:recipeci.com
Potrebno:
50 dag starog kraha + 3 dl mlijeka
Za preljev: 3 jaja, 4 žlice kiselog vrhnja, 1,5 dl mlijeka, 5 žlica šećera, vanilin šećer
Za nadjev: 5-6 jabuka + šaka grožđica + šećer po potrebi + prstohvat cimeta
I još: maslac za premaz vatrostalne posude i 2 žlice šećera u prahu za snijeg od bjelanjaka
Priprema:
Kruh narezati na tanje šnite, odstraniti mu koricu ukoliko je jako tvrda i prepečena. Na dno vatrostalne posude ili lima premazane maslacem složiti jedan red kruha i poškropiti ga sa cca 1,5 dl mlijeka.
Oguljene i naribane jabuke pomiješane sa grožđicama, cimetom i šećerom složiti preko kruha.
Poslagati po vrhu i drugi red kruha, poškropiti i njega mlijekom na isti način kako ste to napravili sa donjim slojem.
Odvojiti bjelanjke i žumanjke pa miksati žumanjke sa šećerom. Dodati kiselo vrhnje i mlijeko pa tom mješavinom ravnomjerno preliti kruh.
Peći u pećnici na 180ºC 10 minuta. Nakon toga kolač izvaditi i premazati čvrsto tučenim snijegom od bjelanjak u koji ste umiješali 2 žlice šećera u prahu i nastaviti peći na 150ºC još 30 min.
Kolač je jednako ukusan topao i hladan.
Dobar tek
preuzeto:recipeci.com
loading...
Primjedbe
Objavi komentar