preuzeto:recipeci.com
POTREBNO:
Za biskvit:
4 jaja
24 dag šećera
22 dag brašna
10 žlica vruće vode
1 prašak za pecivo
Za kremu:
2 pudinga od vanilije
6 žlica brašna
1 l mlijeka
20 dag šećera
1 vanilin šećer
25 dag margarina
I još:
najmanje 1 kg bresaka
1/2 l vrhnja za šlag
PRIPREMA:
Biskvit:
Odvojiti bjelanjke i žumanjke pa miksati prvo žumanjke sa šećerom dok ne postane pjenasto.
Dodavati postepeno brašno i prašak za pecivo te vodu.
Na kraju kuhačom umiješati čvrsto tučene bjelanjke.
Peći na namašćenom i pobrašnjenom većem limu u pećnici na 180℃ oko 30 min.
Još vrući pečeni biskvit preliti sa najmanje 2,5 dl toplog mlijeka.
Krema:
Pomiješati prašak za puding sa brašnom i šećerom sa 2,5 dl mlijeka.
Ostatak mlijeka staviti kuhati pa kad zavri ukuhati razmućene pudinge te uz miješanje kuhati nekoliko minuta dok se ne zgusne.
U ohlađenu kremu umiješati izrađen margarin.
Breskve u međuvremenu oguliti i sitno nasjeckati ili ostaviti polovice, kako vam paše
IZRADA:
Biskvit premazati kremom.
Rasporediti preko kreme breskve.
Sve premazati čvrsto tučenim vrhnjem za šlag.
Dobro rashladiti i uživati u svakom zalogaju! Dobar tek
preuzeto:recipeci.com
loading...
Primjedbe
Objavi komentar