Mravinjak torta

preuzeto:recipeci.com

Potrebno:

Za biskvit:
6 jaja
20 dag margarina
10 dag brašna
10 dag mljevenih lješnjaka (ili oraha)
15 dag šećera
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
10 dag naribane čokolade

Za kremu:

1/2 l slatkog vrhnja za šlag
20 dag bijelog kravljeg sira
vanilin šećer
2 žlice šećera
2-3 banane
5 dag ribane čokolade


Priprema:

Biskvit:

Margarin otopiti u manjem lončiću.

Odvojiti žumanjke i bjelanjke. Miksati žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodavati naizmjence brašno sa praškom za pecivo i otopljeni margarin.

Na kraju umiješati čvrsto tučene bjelanjke i ribanu čokoladu.

Peći u manjem okruglom kalupu na 180℃ oko 40 min. Ohladiti na rešetki.

Ohlađen biskvit postaviti na pladanj za torte, pa nožem oprezno zarezati u krug ostavljajući rub od cca. 2 cm i dno debljine cca. 1 cm. (vidi sliku) Izvađeni bisvit izrezati na manje kocke ili izmrviti rukama. Najbolje je izrezati ga prvo u kvadrate površinski a tada ga vaditi žlicom.

U međuvremenu pripremiti kremu:

Mikserom kratko izraditi sir a posebno vrhnje za šlag da bude čvrsto pa potom sjediniti. U kremu dodati 5 dag ribane čokolade i mrvljeni biskvit. (malo biskvita ostaviti za posipanje torte)
Izrada:

Natopiti malo biskvit mlijekom, pa po dnu složiti red banana natopljenih limunovim sokom. Preko banana premazati kremu u obliku kupole. Posipati preostalim mrvicama biskvita i čokoladnim mrvicama.
Poslužiti dobro rashlađeno.

Dobar tek!

preuzeto:recipeci.com



Primjedbe