Muffini s bundevom i zobenim pahuljicama

preuzeto:slatkisvijet.com

Kaša od zobenih pahuljica u malo drugačijem izdanju - u obliku mekanih muffina s bundevom i kruškama! Idealan recept za zdravi doručak!

Sastojci

1 veće jaje
300 ml mlijeka
150 g pirea od bundeve
170 g meda
1 žličica arome vanilije
1 žličica cimeta
250 g zobenih pahuljica
2 veće kruške

Priprema
Jaje razmutite s pireom od bundeve, mlijekom, medom, aromom vanilije i cimetom.
Dodajte zobene pahuljice pa sve dobro izmiješajte.

Kruške ogulite, očistite pa narežite na sitne komadiće pa umiješajte u smjesu.

Smjesu stavljajte u silikonske ili papirnate kalupe za muffine. Slobodno napunite kalupe malo više nego inače jer muffini neće rasti kao klasični. Po vrhu rasporedite sjeckanu krušku.
Muffine pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180°C.

Poslužite tople ili hladne.

Slatki savjet
Po želji, u smjesu umjesto krušaka možete dodati sitno sjeckanu tamnu čokoladu.

preuzeto:slatkisvijet.com

Primjedbe